Funderar du på att renovera ditt badrum eller har du kanske nyligen genomgått en totalrenovering av badrummet som nu behöver städas i ordning? Efter en ombyggnation eller renovering med badrumsrenovering göteborg är det inte ovanligt med byggdamm som samlar sig i allt från sprickor till fönsterbrädor och påNytt och fräscht badrum badrumsinredningen. Med hjälp av en byggstädning från ett auktoriserat företag kan du bli av med detta på bästa sätt.

Byggdamm är kanske svårt att få bort på egen hand och därför rekommenderar vi att du alltid bokar in professionell byggstädning efter en badrumsrenovering. Ett vanligt misstag är att använda fuktig trasa direkt på byggdammet, men detta resulterar oftast i att dammet bildar en geggig och klistrig massa som är ännu knepigare att få bort. Dammet är också mycket finare än vanligt damm. Går du på med dammvippan tar det inte många sekunder innan du har yrt upp dammet i luften istället för att faktiskt bli av med det. När du har städat klart behöver du bara vänta någon timme. När dammet har lagt sig behöver du göra om allting igen.

Därför ska du anlita professionell byggstädning efter badrumsrenovering
Väljer du att anlita professionell hjälp behöver du inte oroa dig för ovanstående situationer. Har du anlitat ett byggföretag för badrumsrenoveringen kommer du i de flesta fall att kunna boka byggstädning från samma firma. Många byggfirmor samarbetar nämligen med städfirmor för att kunna erbjuda dig den bästa servicen och det bästa tjänsteutbudet för just badrumsrenoveringar.

En städfirma har personal som är utbildad inom just byggstädning och som kan hjälpa dig att få ditt nyrenoverade badrum skinande och redo att användas. De har kunskapen som krävs för att hantera just byggdamm och du slipper jobbiga omstädningar. Dessutom tar de med allt material som behövs för uppgiften, t.ex. en ordentlig dammsugare för just byggdamm. Att anlita vilket städföretag som helst är inte att rekommendera i denna situation. En städfirma som är proffs på vanliga hemstädningar har ibland inte den förståelse för processen som krävs för ett bra resultat.

RUT-avdrag för byggstädning
Om badrumsrenoveringen har skett i din privata bostad kommer du att kunna använda RUT-avdraget för att sänka dina kostnader. Har du använt dig av mycket ROT-avdrag för badrumsrenoveringen finns det dock risk för att beloppet är slut för året. Sammanlagt har du 50.000 kronor för både RUT- och ROT-tjänster som du kan använda dig av. Kontrollera detta med Skatteverket innan du lägger in en bokning för att vara på den säkra sidan.

Precis som när du använde ROT-avdraget för din badrumsrenovering är det städfirman som kommer att sköta hela kontakten med Skatteverket för RUT-avdraget. Om du bokar städhjälp via hantverkare som utförde renoveringen kan det dock se annorlunda ut. Du får även räkna med att du får två separata fakturor för att både RUT-avdrag och ROT-avdrag för badrumsrenoveringen ska kunna registreras på ett korrekt sätt.